Harley Davidson+

Background

Harley-Davidson previously occupied two buildings in completely different parts of the country. Their main office headquarters was based in Windsor, Berkshire and they also have a bike testing centre in Brackley near Silverstone. The intention was to consolidate the two facilities in a new central location to improve communication and create a new visible corporate identity.

Harley-Davidson's Objectives

Goodman embraced the challenge of integrating the two uses into a single building and also into the overall masterplan of the Oxford Business Park.

The Goodman Solution

The building was designed to provide full flexibility on ground and first floor, around a full height central atrium with feature staircase. As part of the fit-out, motorbikes were arranged throughout the atrium and even suspended in the natural void.

The warehouse element was provided to the rear of the office area, however, flexibility was designed into the building to allow for extension of the office area at a later date.